iSYAD

İdeal Sağlıklı Yaşam Derneği

You are here: Home

İdeal Sağlıklı Yaşam Radyo Programı

e-Posta Yazdır PDF

Radyo Gençlik'te yayınlanan İdeal Sağlıklı Yaşam programlarının ses kayıtlarını sayfamızın sağ menüsünde bulunan İdeal Sağlıklı Yaşam Programı başlığı altında dinleyebilirsiniz.

İdeal Sağlıklı Yaşam- Radyo Gençlik Programları

1.Program

1.Bölüm. İdeal Sağlıklı Yaşam programını sunan kişilerin tanıtımı, İdeal sağlıklı yaşam fikri ve tarzı nasıl oluştu  

2.Bölüm.İdeal sağlıklı yaşam gerekliliği, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları

 

2.Program

1.Bölüm.Dünyadaki sağlıklı yaşam trendleri, wellness, ideal sağlıklı yaşamın oluşumu, gelişimi, tarifi

2.Bölüm. İdeal sağlıklı yaşamın dernekleşme süreci, derneğin kuruluşu ve derneğin 4 yıllık faaliyetleri 

 3. Program

1.Bölüm.Bireysel olarak ideal sağlıklı yaşamın gerekliliği, koruyucu sağlık platformları, İngiltere deki uygulamalar, 70 günde ideal sağlıklı yaşam programı oluşumu, alıntı yapılan yazarların tanıtımı ve programın  tanıtımı, 1-10. günler; mutfakta zeytinyağı ve tuz

2. Bölüm. 70 günde ideal sağlıklı yaşamın 1 ve 10. günler arası yapılan öneriler. Yapay tadlandırıcılar, Un, brokoli, balık, keten tohumu, nefes terapisi.

 4- Program

 1.Bölüm. 3.programın özeti, 11 ile 20. günler arasındaki ideal sağlıklı yaşam programı. Su, gazlı içecekler, sigara içimi, lifli gıda tüketimi, soya fasulyesi

2. Bölüm. Soya Fasulyesi ile ilgili araştırmalar..Hayvansal ve bitkisel yağlar, kanser oluşumu, antioksidanlı çay kullanımı, tarifler..

 5- Program   

1.Bölüm. 4.programın özeti. 70 günde ideal sağlıklı yaşam da 21. ve 30. günlerde.Televizyon, bilgisayar kullanımı, balık ve sebze yemeği, çocuk beslenmesi, nefes egzersizleri, ceviz, gümüş iyonları, maydanoz

2. Bölüm. 70 günde ideal sağlıklı yaşam da 31 ile 40. günlerde. Yeterli bir gece uykusu, stres yönetimi,sebze yemekleri, tahıllı ekmekler, evde ekmek yapımı, zeytinyağı, hurma, soya fasülyesi, zencefil. Safra kesesi kanseri beslenme örneği, kefir tüketimi, pozitif olmak, yağ yakımı, 20 dk yürüyüş

 6- Program    

1.Bölüm. 5.programın özeti. Uyku önemi, ideal sağlıklı yaşam da uyku, uyku hikmeti, gece namazları, fitoterapide uyku ile ilgili bitkisel tavsiyeler..  70 günde ideal sağlıklı yaşam da 41 ile 50. günlerde. Bireysel ruh beslenmesi.Toksin tanımı, oluşumu, atılma yolları. Banyo kültürü, aromatik yağlar, evde aroma terapi 

2. Bölüm. Banyo kültürüne devam. Cinsel Yaşam ( Beden ve ruh dengesi ) Prof.Dr.Osman Müftüoğlu kitabından bilgi aktarımı. Sebzeli yemekler, zencefil. Menfaat beklemeden yardımcı olma isteği, hormonal denge anlayışı.  

 7- Program    

1.Bölüm. 6.programın özeti. 70 günde ideal sağlıklı yaşam da 51 ile 60. günlerde. Detoks programı, vücudun yenilenmesi, detoks program uygulanması, beden sigortası, kaplıca, içmeceler.. İhsan makamı, hayatı zevk alarak yaşama, bağlılık duygusu, yaratıcıya bağlılık.

2. Bölüm 51 ile 60 gündeki programa devam.Akıl, beden ve ruh beslenmesi. Bağlanma açıklaması.Yeterli ve dengeli beslenme, egzersiz artırımı, Gönül elçileri. 70 günde ideal sağlıklı yaşam da 61 ile 70.günlerin anlatımı. 

  8- Program    

 1.Bölüm. 7.programın özeti. 8.9 ve 10. program planlanması .İdeal Sağlıklı Yaşamda ruh beslenmesi ve önemi.Kanaat, şükür, zikir önemi, gerekliliği.Yaratılış amaçları.Artık ruhunu da besle ve sağlık araştırmaları.Dünyadaki ruh beslenmesi örnekleri, Dünya sağlık sistemi ve yaratılış gerçeği

2. Bölüm.Ruh beslenmesi.Nefis, nefisin yaratılışı, Süleyman Tercan yaklaşımı.Bilim ve ilimin anlamları farklılıkları, gönülle ilgili ayetler..

  9- Program    

 1.Bölüm. 8.programın özeti.  Dünyadaki değişimler, beslenme ve yaratılış dengesi.Üretim ve sanayi toplumu.20.yüzyıl.Namaz 5 vakit, İnsan ve yaratılışla ilgili ayetler.Mahmut Ustaosmanoğlu meali takibi, Kader konusu..

2. Bölüm Wellnes kültürü, kendi kültürümüz ve sağlıklı yaşama göre bir tarz geliştirmek.Yogayı din olarak sunuluyor, İslam dan uzaklaştırmak. Eşrefi mahlukat. Yaratılış, toprak, yağmur, yerin bitirdikleri. Ahret inancı ve oto kontrol sistemi.Süt ve bal arısı oluşumu.Sosyal hayat, insanın yaratılışı, vitamin ve mineral dengesi..

 10- Program     

1.Bölüm. 9.programın özeti. Sosyal hayat ve dünyadaki önemi, amacı.Süleyman Tercan Balıkçı örneği, şükür, rabbe güven..

2. Bölüm. Model oluşturma, kalp, zikir.İdeal sağlıklı yaşam da zikir ve oruç  

 11.Program

1.Bölüm. 10.programın özeti. İdeal Sağlıklı Yaşamda hadisler ışığında ruh beslenmesi, Peygamber (sav ) rol modellemesi araştırması, Peygamber efendimiz ( sav) tıbbi nebevinin önemi, araştırmaları, kolesterol araştırması, karatay diyeti, dünya sağlık sistemi, Sabır, ideal sağlıklı yaşam modellemesi, 

 2. Bölüm. İdeal Sağlıklı Yaşamda hadisler ışığında ruh beslenmesi.Takva ve gece namazı, tesbihat, planlı, programlı yaşamın bereketi. Araştırmacı Biyolog Yaşar Yeni modellemesi.Süleyman Tercan açıklaması, Sevgi, anlama. Namazda ruh beslenmesi, sıratı müstakim, dosdoğru olmak.

 12.Program

1.Bölüm. 11.programın özeti.Örnek kişi rol model.Tıbbi nebeviye başlama, planlama. İdeal sağlıklı yaşamın sağlık araştırmaları çin tıbbı, Japon tıbbı, ABD tıbbı, tıbbi nebevi ortak tecrübeleri.Yazar Ali Rıza Karabulut’ un 2 ciltlik Tıbbı Nebevi ansiklopedisi tanıtımı.Sağlığın korunması, hıfzıssıhha, örnek tecrübeler, sağlığın önemi, boş vakit kıymeti hadisler.

2. Bölüm Hıfzıssıhha hadisler.Koruyucu sağlıkla ilgili tıbbi nebeviden araştırmalar, koruyucu sağlık önermeleri, Hücresel beslenme fizyolojisi, mantar hastalığı, detoks sistemi , mide ile ilgili hadisler, lezzet aşıklığı, 2007 Gıda ve beslenme kongresi paylaşımı, gıdaların eritilmesi.İsraf.

 13.Program

1.Bölüm. 12.programın özeti. Tıbbi nebevide mide, perhiz, sindirim, reflü başlangıcı, araştırmalar.Konya mutfak kültürü, safra, mide, kolon kanserleri gelişimi, sebze kullanımı Örnek verme.lifli beslenme.Hz.Ali den tavsiye, hakiki bal faydaları, nanenin faydaları, zencefil hazmetme, mide hava, su, gıda kullanımı.   

2.Bölüm.Tıbbı nebevide geçen hoşaflar, zencefil araştırması, tereyağı araştırması, arap kirazı, zem zem suyu,

Kalsifikasyon ( kireçlenme ) araştırması, ozon cihazı ve kullanımı, faydaları.Misvak anlatımı, araştırması , ağız temizliği, hurma ve önemi, ağız kokusu ..

 14.Program 

1.Bölüm. 13.programın özeti. Tıbbi nebevide misvak araştırmaları ve ağız bakımına devam, diş macunu araştırması, gezi olaylarında ideal sağlıklı yaşam modellemesi, Alman bilim adamından örnek verme,

C vitamini mücadelesi, koruyucu sağlığın 2023 modellemesi, önemi, global sağlıklı yaşam, ideal sağlıklı yaşamın faydaları, Süleyman Tercan’ a iltifat..

 2.Bölüm Tıbbi nebevide. Perhiz.Mizac ve mizaca göre beslenme şekilleri. Et, ot ve karışık beslenme biçimleri ve örnek verme. Sklero derma araştırması, bağ dokusu hastalığı başlangıcı ekşi kullanımı, beslenme programı, Safra kesesi taşı oluşumu ve perhizi.Vücudun sigortaları bademcik, safra kesesi, apandisit. Kabızlık oluşu, tansiyon artışı, kalsifikasyon oluşumu Et tüketimi kültürü.Perhiz de oruç, bıçaksız ameliyat anlatımı.  

 15.Program

1.Bölüm. 14.programın özeti. Tıbbi nebevide; iç temizlik, müshil anlamı, koruyucu sağlık açısından temizlenme, ishal ilgili hadisler. Detoks uygulamaları, ishalde fitoterapi tavsiyeleri, ideal sağlıklı yaşam açısından tavsiyeler.Dış temizlikte abdest ve ideal sağlıklı yaşamda önemi.Namaz, hareket, spor, kalbin çalışması.

 2.Bölüm.Lenf sistemi, abdestle uyarılma önemi, damar sağlığı boyutu, statik elektrik, elektrik dengesi, sinirlilik,parlama hali.Gece nöbet tutmadan örnekleme. Öfke, ateş ve su. Namaz ve ideal sağlıklı yaşamdaki  önemi, faydaları, geniş karınlılık, Her organın yaratılış görevini yapması zikridir. Kuantum tıbbı. Gece namazı devamı, hastalıklardan uzaklaşma.Ruh beslenmediğinde kanser artışları, güncel konular.Hücresel kıyam, moral, moralli hücrelerin kanserde savaşması. Yemekten sonra hemen yatmamak.İlgili hadisler..

 16.Program 

1.Bölüm 15.programın özeti Ramazan temennisi, oruç ve oruçla tedavi. Visal orucu. Orucun tıbbi faydaları.Ramazan orucuna hazırlanma.Orucun ideal sağlıklı yaşamdaki yeri.Bıçaksız ameliyat oruç kitabından anlatım.Oruçta yapılacak ibadetler, ilgili ayet ve hadisler..Süleyman Tercan örneklemesi.

2.Bölüm. Tıbbi nebevide oruç çeşitleri, orucun anlatımı, oruç terapi, bıçaksız ameliyat oruç kitabından anlatım.Son 10 gün itikaf orucu, oruç terapi uygulaması anlatımı.Pazartesi, Perşembe oruçları.Sebze ağırlıklı beslenme, sıvı dengesini koruyan gıdalar, doğal gıda tüketimi ve sıcakta terlememe.. Süleyman Tercan oruç yaklaşımı.

 17.Program 

1.Bölüm 16 programın özeti Tıbbi nebevide tedavi boyutu, akrobadin ilaçlar.(İlaç formülleri ) Çeşitleri. Günümüzdeki bitkisel gıda takviyeleri.Bitkisel karışımlar, pozitif bitkiler kullanımı.. Ziya Özel ve zakkum araştırması. Negatif zehirli bitkiler.Bilinçsiz tüketim yapılmamalı.Peygamber sav zamanındaki uygulama ile tıbbı nebevideki kaynaklardan akrobadin kitapları.İbni sina hocasının kitabı. Günümüzdeki TV. Kanallarındaki Dr.lar, macun mantığı ve araştırmalar, bitkisel ürünlerden elde edilen tablet formlar, bitkisel yağlar (imbikleme yöntemi). İslam tarihi ve Osmanlı kültüründeki örneklemeler. Geriye dönüş, doğala dönüş, toplumsal bilinç ve araştırmayla 8000 ton tüketim ile Pazar oluşumu. Tarım bakanlığı uygulaması. BİHAT 2012 toplantıya katılım.Eczacıların bitkisel ilaç istek ve gelişimi.. Türkiye vizyonu.anlatımı.  

2.Bölüm. Hastalık oluşumu ve bitkilerin yetişme yerleri ve özelliklerinin hikmetleri.Araştırıcıların dinini yaşayan ve sağlık araştırmacısı ile hikmetle hareket eden kişiler olası gerekiyor. Günümüzdeki koruyucu sağlık uygulamaları ile günümüzdeki ilaç uygulamaları anlatımı.Şifalı bitki boyutu ile bitkisel ilaç boyutunun anlatımı. Aktar, otacı kültürü.Sağlık Müdürlüğü eczacılık şubesine öz eleştiri.Araştırmalarda 24 saat birlikte olmak.Bütüncül sağlık uygulaması.Merkez efendi, Mesir macunu, Kanunu Sultan Süleyman dönemi anlatımı  İngiltere deki koruyucu sağlık araştırması.Katılım yapılan bilimsel kongreler, 3.Kupa terapisine katılma..

18.Program  

1.Bölüm. 17. Program özeti.Tıbbi nebevide aksırmak, esnemek, hapşırmak, aksırık ve rüflü..

Bademcik ( Tonsillit ) Peygamber efendimiz sav den öd ağacı tavsiyesi. Araştırma tecrübeleri; bitkisel zinde çay, bağışıklık partikülü oluşumu.Hekim; hikmet ehli olan kişi.Sağlık fizyolojisi ve yaratılış hikmeti bilmesi gerekiyor.Batı tıbbı ile otacı-hekim kıyaslaması Yüzlerce Yaşar Yeni, onlarca Zade firması çıkması gerekiyor.Önce kendisi yaşayacak, bilimsel alt yapısı olacak. . Tıbbi nebevide öd ağacı kullanımı  

2.Bölüm. Tıbbi nebevide öd ağacı kullanımı, burun sağlığı, akciğer sağlığı, burun kemiği eti, oksijen kullanımı.Burna damlatılacak yağ tarifi, tecrübe anlatımı.İlgili hadisler.Geniz tıkanıklığı.Tüketim toplumu, yeni yeni eski kültürümüze dönüyoruz.Misvak.Araştırmalar sırf dünyalık değil.Koruyucu sağlık uygulamasını yaymak ve Salih amel olarak yapmak gerekiyor.    

19.Program

1.Bölüm. 18. Program özeti.Kekik yağı tecrübesi. Tıbbi nebevide Aktar ve Otacı tarifi anlatımı. Tarım bakanlığı gıda takviyesi ve koruyucu sağlıkta önemi.Kontrollü uygulamalar, sağlıklı yaşama katkıları.Bitkisel ilaç tarifi ve bilimsel toplantı aktarımı.

2.Bölüm.Otacı araştırmaları, eczacılık bilimi, otacı anlamı, Prof.Dr.İ.Adnan Saracoğlu örneklemesi, otacı-aktar karşılaştırılması.Piyasadaki aktarların anlatımı, koruyucu sağlıkta başarılı olmak, gıda takviyelerinde markalaşma, Tarım bakanlığı gıda takviyesi komisyonu ve çalışması.Piyasa örneklemesi.Otacı kültüründe tarif ve aktarda alabilecekleri ürünler..

20.Program 

1.Bölüm 19. Program özeti Tıbbi nebevide baş ağrısı ilgili hadisler ve ideal sağlıklı yaşam araştırma ve ortak tecrübeleri.Uyku ve baş ağrısı.Hacamat, sülük kan aldırmak.Bitkisel aromatik yağlar.

2.Bölüm Tıbbi nebevide baş ağrısı devamı. Tıbbi nebevide baş dönmesi ve ( Vertigo ) araştırmaları

ABD li bir hasta ve Mesane tümörü tecrübesi. Vertigo tecrübesi, doğal yollarla korunma.Fitoterapi, uyku, ruh beslenmesi. Panik atak anlatımı

21.Program 

1.Bölüm 20. Program özeti Tıbbi nebevide böbrek sağlığı ve hastalıkları.İlgili hadisler. Böbrek fizyolojisi Koruyucu sağlıkta örneklemeler..Böbrek taşı oluşumu ve ideal sağlıklı yaşamda tavsiyeler.Böbreklerin bedendeki dengesi ve araştırması.

 2.Bölüm Böbrek üstü bezlerin çalışması ve korucu sağlıktaki önemi.Araştırma örneklemeleri.İdeal sağlıklı yaşam önermeleri  Tıbbi nebevide böbrek sağlığı tavsiyeleri.Böbrek taşı ağrısı ve tecrübeler.Kalsifikasyon ve sert suyun tavsiye edilmemesi.Gıda takviyesi araştırma ve tavsiyeler.

22.Program 

1.Bölüm 21. Program özeti Tıbbi nebevide bulaşıcılık, bulaşıcı hastalıklar ve ilgili hadisler.Günümüzdeki bulaşıcılık, bulaşıcı hastalıklar. Tecrübeler.. İdeal sağlıklı yaşam tavsiyeler. Ahlaksızlığın bulaşması.

2.Bölüm Ahlaksız ilişkilerin devamı. Tıbbi nebevide bunama, bunaklıkla ilgili hadisler. Bunamanın oluşumu tavsiyeler ve örnekleme. Tıbbi nebevide burun kanaması ilgili hadisler, kafur kullanımı.Burun tıkanıklığı, sinüzit tecrübesi.

23.Program 

1.Bölüm 22. Program özeti. Tıbbi nebevide cenin, yaratılış, ilgili hadis ve ayetler, istenmeyen gebelik, zina, basında ve Fransa daki meşru olmayan evlilikler, sosyal medyada yaygınlaşması. 

2.Bölüm Sanatçıların aile yaşantı aktarımı. Aile yapısının önemi, süt projesi iptali, Türkiye ye yapılan dış müdahaleler ile ideal sağlıklı yaşamın gerekliliği ve önemi.Zinadan kurtulma örneği, Yusuf suresi Ailede çocuklarda cinsel eğitimi ve karşı cins ilişki eğitimi.Sosyal yapıda karşı cinslerle ilişki yönetimi.Bediüzzaman dan örnek.Hamilelikte adet kanının kesilmesi ve hikmeti. Cenin ve kuyruk sokumu oluşumu, kader yazımı.        

 24.Program  

1.Bölüm 22. ve 23. Program özeti .Cilt hastalıkları oluşumu, örnekleme araştırmalar, hormonal dengeler, beslenme alışkanlıkları,ergenlik sivilceleri, akne, araştırmalar detoks yöntemi ve beslenme tavsiyesi, egzama ve sedef hastalığı araştırmaları, ideal sağlıklı yaşam tavsiyeleri.Kızamık ve Çiçekte tavsiyeler.

2.Bölüm Şark Çıbanı ve Yavuz Sultan Süleyman tarihten anlatım. Tıbbi nebevide çıban, kıl kökü iltihabı tecrübeler. İdeal sağlıklı yaşam tavsiyeleri.Diyetisyen Yasemin Bradey örneklemesi. Etli ekmek kültürü.Hacamat araştırması.Hükümetin koruyucu sağlıkta uygulamasının attırılması. Hastalıkların azalması.

Tıbbi nebeviden tavsiyeler..

25.Program  

1.Bölüm 24. Program özeti.İlgili araştırmaların TÜBİTAK a proje sunulması.Hacamat araştırması.Çocuk düşürmenin tıbbi nebevideki yeri ve örneklemeler.Düşüğün sebepleri araştırmalar.

2.Bölüm Çocuk düşürmenin tıbbi nebevideki yerine devam.Çocukları öldürmek.1-2 çocuk olması doğum kontrolü ve çocuk sayısı arttırılması. Ailede çocuk sayısının sağlık, sosyal ve kültürel irdelenmesi.Salih amel ve çocuğun faziletleri.Rızık endişesi, risalei nur dan anlatım.Barla ziyareti.Av.Ali bey örnekleme, dünyalık mal ve ahiret bilincinin ideal sağlıklı yaşamdaki boyutu.Çocuğun anne ve babaya benzemesi tıbbi nebevideki anlatımı. 

26.Program  

1.Bölüm 25. Program özeti Tıbbi nebeviyi 40 programda tamamlamak. Tıbbi nebevide dalak, Dr.Aidin Salih Geçek Tıp 2 kitabından araştırma.Karaciğer ve dalak araştırması, tıbbi nebeviden tavsiyeler.Kronik kabızlık araştırmaları nedenleri, ideal sağlıklı yaşam önerileri.

 2.Bölüm. Kronik kabızlığa devam, kalsifikasyon.  Tıbbi nebevide dinlenme, ideal sağlıklı yaşam da dinlenme ve önemi, uyku, ruh dinlenmesi.

27.Program  

 1.Bölüm 26. Program özeti. Tıbbi nebevide dövme,  ideal sağlıklı yaşamda dövme ve araştırmalar.Kansere  bakış ve ideal sağlıklı yaşamla karşılaştırması. Alman kardiyolog Dr.Matthias rath araştırması.

2.Bölüm. Tıbbi nebevide dua ve dua hikmeti, ideal sağlıklı yaşam da dua, şükür, sabır, kanaat, korku, kaza, bela, ruh beslenmesi.Araştırmacı Yazar Seher Başbudak tanışma ve dua terapi örneklemesi. Evham ve Panik atak araştırması.Beyin beslenmesi. 

28.Program    

1.Bölüm 27. Program özeti. Tıbbi nebevide eklem, eklem ağrısı ilgili hadisler, menisküs ideal sağlıklı yaşamdaki yeri ve araştırmalar, tecrübe paylaşımı 

2.Bölüm.Menisküs devamı, kireçlenme, boyun, bel fıtığı. Tıbbi nebevide felç, yüz felci ve ideal sağlıklı yaşamdaki yeri, korunma yolları, araştırmalar, kalp krizi ile felç ilişkisi. İlgili hadisler.Dr.Dilek Karavicir.  

29.Program   

1.Bölüm 28. Program özeti. Tıbbi nebevide göğüs hastalıkları, astım- bronşit, çocuk sağlığı ideal sağlıklı yaşam araştırmaları, doğal antibiyotik Balıkesir de Faruk Durukan çalışması.Beslenme önerileri ve yakın çevredeki tecrübe paylaşımı. Tıbbi nebevide göz, ilgili ayet ve hadisler.

2.Bölüm. Tıbbi nebevide göz değmesi ( nazar ). ideal sağlıklı yaşamda araştırma, Dr. Aidin Salih ten aktarım.Dua terapisi. .Tıbbi nebevide Sürme, sarısabır, mantar suyu ve tavsiyeler. Günümüz tıbbında gözle ilgili son gelişmeler.Doğal taşlar ve renkler.

30.Program

1.Bölüm 29. Program özeti. Tıbbi nebevide idrar yolu, idrar torbası, idrar tutumamak, mesane iltihabı tıbbi nebevi tavsiyeleri, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları, geliştirilen beslenme ürünleri.Prostad ve ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ile beslenme ürünleriyle tecrübeler.

2.Bölüm Koruyucu sağlık açısından tıbbı nebevinin önemi, bütünleştirici sağlık, ideal sağlıklı yaşamda öncü olmak. Sperm oluşumu, prostad ilişkisi, erkeğe bağlı kısırlık ile ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve örnek tavsiyeler.Crp, vücudun iltihaplanması, eklem romatizması, sistemik lupusta araştırma ve tavsiyeler. Sedef örneklemesi.

31.Program

1.Bölüm 30. Program özeti. Tıbbi nebevide karaciğer, görevleri, karaciğer yağlanması, karaciğer hastalıkları ve tıbbi nebevide tavsiyeler.korunma yolları. İdea sağlıklı yaşamda karaciğer sağlığı ve araştırma paylaşımları            

2.Bölüm. Tıbbi nebevide safra kesesi  anlatımı.Safra kesesi taşı oluşumunun ideal sağlıklı yaşamda araştırılması, Tıbbi nebevide pankreas ve ideal sağlıklı yaşamda araştırılması, koruyucu sağlık tavsiyesi.Safra kesesi taşı ile ilgili araştırma ve tavsiyeler.

32.Program

1.Bölüm 31. Program özeti Tıbbi nebevide mide, mide hastalıkları, sağlıklı yaşam araştırmacıların yaklaşımları ile ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve tecrübe aktarımı  

2.Bölüm  Tıbbi nebevide yanık anlatımı, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve tecrübe paylaşımı. Tıbbi nebevide yara anlatımı. ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve tecrübe paylaşımı.Parazit ve ideal sağlıklı yaşam araştırmaları  

33.Program 

1.Bölüm 32. Program özeti. Tıbbi nebevide adet kanaması, adet ve özür kanaması, tıbbi nebevi tavsiyeler, menapoz, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve koruyucu sağlık paylaşımı

2.Bölüm. Tıbbi nebevide rahim anlatımı, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve koruyucu sağlık paylaşımı fitoterapi tavsiyeleri.Tecrübe paylaşımı.

34.Program 

1.Bölüm 33. Program özeti Gerçek Tıp kitabından Diyabet ( Şeker ) hastalığı anlatımı.Tip1, tip 2 diyabet   

2.Bölüm. Diyabette ideal sağlıklı yaşam araştırmaları ve koruyucu beslenme tavsiyeleri.Şeker hastası olan kişilerden aktarım..

35.Program  

1.Bölüm 34. Program özeti Tıbbi nebevide kanın oluşumu ile pekmez oluşumu anlatımı. Tıbbi nebevide kan dolaşımı, kan hücümu. Kan ve yüksek tansiyon da ideal sağlıklı yaşam araştırmaları,

2.Bölüm Tansiyon ile kalp krizinde ideal sağlıklı yaşam araştırmaları. Alman kardiyolog Dr.Matthias Rath C vitamini araştırması ile damar sertliği çalışması.İlaç firmaları ile mücadelesi.Doğal sağlık yaklaşımları.

Yüksek tansiyon hastası bir kişi ideal sağlıklı yaşam tavsiyesi. Kolesterol araştırması ve keleyşin terapisi tecrübesi anlatımı. Bihat 2012 katılım. Kan aldırmak.

36.Program   

1.Bölüm 35. Program özeti Tıbbi nebevide masaj yapmak, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları. Tıbbi nebevide  manevi tedavi, suya okumak ideal sağlıklı yaşam araştırmaları

2.Bölüm. Tıbbi nebevide hamam, soğuk duş, spa ideal sağlıklı yaşam araştırmaları. Tıbbi nebevide oruç, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları. Tıbbi nebevide çamurla tedavi ve ideal sağlıklı yaşam araştırmaları 

37.Program 

1.Bölüm 36. Program özeti Tıbbi nebevide hacamat, ideal sağlıklı yaşam araştırmaları, koruyucu sağlık açısından önem, hacamat yaptırma tecrübesi

2.Bölüm. Tıbbi nebevide sülük. Dr.Aidin Salih Gerçek Tıp 2. kitabından aktarım. ideal sağlıklı yaşam araştırmaları

38.Program 

1.Bölüm 37. Program özeti Kansere giriş tarih süreci,  ideal sağlıklı yaşamda kanserin oluşumu, Kur’ anı kerimden bahsedilen bitkiler ve toplumsal karşılaştırmalar. Zakkum la ilgili ayetler..

2.Bölüm Zakkumla kanser hücrelerinin karşılaştırılması araştırması. Prof. Dr.Mehmet Öz Siz kitabından kanser hücresi anlatımı ile zakkumun kanser de kullanılmasının hikmeti araştırması. Kanserin keşfini destekleyen bilimsel buluş araştırması. Kanserde ideal sağlıklı yaşam araştırmaları..

39.Program 

1.Bölüm 38. Program özeti  Dr.Virginia Livingston araştırmalarında kanserin keşfinin anlatımı İdeal sağlıklı yaşamda kanserin anlatımı, toplumsal boyutta anlatımı, bedendeki paralel yapılanma. Kanser sistemik bir hastalık, 13 forma dönüşebiliyor.Bilimsel sonuç aktarımı.

2.Bölüm.Keleyşin terapi ile kanser ilişkisi. Prof. Dr.Mehmet Öz Siz kitabından bağışıklık sistemi anlatımı.

İdeal sağlıklı yaşam araştırmalarında kanserden  korunma tavsiyeleri. Doğal bağışıklık sistemiyle ilgili bilimsel yaklaşımlar, probiyotikler, mikropları öldürme ile bağışıklığın güçlendirilmesi karşılaştırılması. 

40.Program   

1.Bölüm Süleyman Tercan ideal sağlıklı yaşam program başlangıcı ve sonu konuşması.Programın başlangıç ve amacının Araştırmacı Biyolog Yaşar Yeni tarafından sunumu. Alman kardiyolog Dr.Matthias Rath ın doğal sağlık ve vizyon yaklaşımı. 24 saat boyunca ideal sağlıklı yaşam misyonu ve kader dairesinde çalışmak.

Türkiye deki ve dünyadaki koruyucu sağlık, doğal yaklaşımlar ve bütünleştirici sağlık uygulamaları, fitoterapi.. Kanserdeki ilaç firmaları ve yaklaşım tarzları.Kanser tedavisindeki uygulamalar.. İdeal sağlıklı yaşamda kanser araştırması Dünyadaki kanserle ilgili bütüncül sağlık uygulamaları TNF İmmuno augmentatif tedavi, Gaston Naessens—Fransız Araştırmacı Azot terapisi. Azotla zenginleştirilmiş Kafurun sudaki konsantre eriği olan 714-X   

 2.Bölüm Dünyadaki kanserle ilgili bütüncül sağlık yaklaşımları devamı. Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yeni bir Ürün MGN-3  Amerikalı bilim adamları yeşil çayın kanser hücrelerinin oluşmasını önlediği bilgisi var. Çörekotu tavsiyesi. Hydrazine Sulphate Tedavi, Hoxsey Toniği, Chaparral,  Antikanser Diyet Tedavisi, Gerson Tedavisi, DMSO ( Dimethy Sulfoxide ) Doğanın En Mükemmel İlacı.

İdeal sağlıklı yaşamda kanser araştırmaları, propolis, bitkisel zinde çay..Kanserde koruyucu sağlık ve araştırma tecrübe paylaşımı.   

Süleyman Tercan ve İdeal sağlıklı yaşam derneği genel başkanı Araştırmacı Biyolog Yaşar Yeni beyin program sonu konuşması ve canlı yayına geçiş sürecinde ideal sağlıklı yaşam derneği yönetim kurulu üyesi   Sağlık memuru Ramazan Arı beyle devam kararı.   

 

Son Güncelleme ( Pazartesi, 17 Mart 2014 18:40 )  

Login Form

İdeal Sağlılık Yaşam Programı


PopUp MP3 Player (New Window)

........ Yazarlar ........

Önceki Sonraki

Diyabet (Şeker Hastalığında) Beslenme

Diyabet (Şeker Hastalığında) Beslenme

Diyabet hastalığının oluşumunda genetiğin ve yaşam tarzının çok büyük katkısı vardır. Hareketsizlik, yüksek enerjili besinlere daha çabuk ve daha kolay ulaşılabilme ve bunun getirdiği kilo alımı, şişmanlık, düzensiz beslenme… diyabet...

Devamını Oku

Hipertansiyon Hastalığı ve Beslenme

Hipertansiyon Hastalığı ve Beslenme

Kan basıncının normal değerlerden yüksek olması yüksek tansiyon yani hipertansiyon olarak tanımlanmaktadır.5-10 dakika dinlenme sonrasında ölçülen büyük tansiyonun 140 mmHg’ yi, küçük tansiyonunda 90 mmHg’ yi geçmesi hipertansiyonu göstermektedir. Ülkemizde...

Devamını Oku

Ramazan Ayında Beslenme

Ramazan Ayında Beslenme

11 ayın sultanı ramazan ayında daha rahat oruç tutmak, sağlıklı beslenmek ve bazı rahatsızlıkların oluşmasını engellemek için nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Bugün ki konumuz Ramazan ayında nasıl beslenmemiz gerektiğidir....

Devamını Oku

Yazın En Sevileni

Yazın En Sevileni

Yaz aylarında küçük büyük her yaştan insanın vazgeçemediği tat tabiî ki dondurmadır. Fakat yemeden önce genellikle şu sorular sık sorulmaktadır. “Acaba kilo alır mıyım?”, “Diyetimi bozar mı?”,...

Devamını Oku

6 Haziran Diyetisyenler Günü

6 Haziran Diyetisyenler Günü

Her yıl yurdun bir çok yerinde sessiz bir şekilde kutlanan bu anlamlı gün Diyetisyenlerin Yıl Dönümüdür. Türkiye de ki tüm Diyetisyenler için anlam ve önemi olan bu güzel günde Obezitenin...

Devamını Oku