iSYAD

İdeal Sağlıklı Yaşam Derneği

You are here: Home

Akupunktur iğnesinin mucizesi

e-Posta Yazdır PDF
 Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde beş bin yıldır kullanılan ve ilaçsız tedavi yöntemi olan akupunktur, Türkiye’de de hızla yaygınlaşıyor.

   İlaçsız tedavi yöntemi ile 105 değişik hastalığın iyileştirilebildiği Özel Büyük Çamlıca Hastanesi’nde sadece akupunktur ve lazer tedavisi uygulanıyor. Akupunktur derneği başkanı ve Özel Büyük Çamlıca Hastanesinin kurucusu olan Dr. Nüzhet Ziyal, Dünya’da beş bin yıldır değişmeden kalmış başka bir ilim dalı olmadığına dikkat çekerek şunları söylüyor: “ Akupunktur Dünya’da beş bin yıldır uygulanan enteresan bir tedavi yöntemi. Bu tedavide, yöntem aynı kalmakla birlikte sadece kullanılan araçlarda değişiklikler oldu. Beş bin yıl önce aynı noktalara odun ya da taş parçası batırılırken, şimdi aynı noktalara bizler altın veya gümüş iğneler batırıyoruz. Aradaki fark bu” Akupunkturu vücudun bioregüler gücüne bağlı bir tedavi yöntemi olarak tanımlayan Ziyal, kanser dışında bu yöntemle tedavi edilemeyecek hiçbir hastalık olmadığını belirtiyor. İnsan vücudunun kendi kendini onarım gücünün çok yüksek olduğunu söyleyen Ziyal ,” Kolumuz kırıldığında kendimiz kaynatıyoruz. Yaralanma sonucu 6 kilo kan kaybedersek insan vücudu bu kanı 6 saatte yapıyor. O halde onarım gücü çok yüksek bir varlığız” diyerek örneklendiriyor.

Uyarı Noktaları
İnsan vücudunun onarım gücünü harekete geçirmek için belli uyarı noktaları olduğuna dikkat çeken Ziyal, bu noktaları Dünya’ya Çinlilerin öğrettiğini söylüyor. İnsan vücudunda bulunan bin kadar uyarı noktasından 650*700 tanesinin kullanıldığını belirten Ziyal noktaların özelliklerini söyle açıklıyor:” Bir noktaya iğneyi batırdığımız zaman görüyoruz ki baş ağrısı geçiyor. Başka bir noktaya iğneyi batırdığımız zaman astım geçiyor. Her hastalık için ayrı program ve ayrı nokta var. Hekimlik sanatı da burada işte. İyi teşhis koyarak, hangi noktaya hangi iğneyi, nasıl batıracağımızı iyi bilmek zorundayız. Biz ayrıca manyetik alan ve corona kullanıyoruz ki, bunu Türkiye’de bizden başka kullanan hemen hemen yok.”

El ve kulaklara dikkat
Akupunktur tedavisinde sırt,boyun,el,kulak ve vücudun diğer bölümleri kullanılıyor.İğnelerin nerelere batırılacağı ,tedavi edilecek olan hastalığa göre belirleniyor.Bu tedavi yönteminde insan gözünde bulunan duyarlı noktaya iğne batırılması da söz konusu.Ancak çok riskli ve zor olan gözdeki duyarlı noktaya iğne batırma işlemini çok az uzman yapabiliyor.Dr.Nüzhet Ziyal ,gözdeki uyarı noktasına Avrupa’da iğne batırabilen iki uzman olduğunu belirterek, bunlardan bir tanesinin kendisi olduğunu açıklıyor.Her hastalık için vücutta değişik uyarı noktaları olmasının yanı sıra, aynı hastalık için kullanılabilecek birden çok uyarı noktası da var.
Tedavi sırasında insan vücudunun değişik bölgelerinde bulunan ayrı özelliğe sahip uyarı noktaları birlikte kullanılıyor. Aynı zamanda bu noktaların çok yoğunlaştığı dikkat çekici uzuvlarımız da var. Bir çok hastalığa ilişkin en çok uyarı noktasının bulunduğu uzuvlar ise eller ve kulaklar.elde bulunan noktaların aynısı kulakta, vücutta uygulanan noktanın aynısı da avuç içinde bulunuyor. Kısaca, bir çok hastalığın tedavisinde vücutla birlikte mutlaka el ve kulaktaki noktalar da kullanılıyor.Özel Büyük Çamlıca Hastanesi’nde akupunktur yöntemi ile 105 hastalığın tedavisi yapılıyor.

Alternatif değil
Çin kitabında “ Vücut parçası değişecek bir makine değildir” dendiğini hatırlatan Ziyal, hastalığın ortaya çıktığı organa değil, vücudun geneline ilişkin olduğunu anlatıyor.Ziyal, “ örneğin glokom , göz tansiyonu denilen bir hastalık var.Bu tek başına gözün rahatsızlığı değildir.Vücuttaki bir rahatsızlığın gözde görülmesidir.Bu nedenle tedavide sadece göze değil, bünyeye yönelik olarak yapılmalıdır.Akupunktur bünyenin tamamını tamire yetenekli bir tedavi yöntemidir.”diyor.İlaçsız tedavi uygulandığı için vücutta yan etkisinin olmadığını vurgulayan Ziyal, akupunkturun alternatif tedavi yöntemi olarak sunulmasını eleştirerek,başlı başına bir tedavi yöntem olduğuna dikkat çekiyor.

Dünya’da üçüncü
Bir yıl önce Akupunktur tedavi hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan Özel Büyük Çamlıca Hastanesi Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyor.Hastanenin diğer bir özelliği ise Dünya’da üçüncü olması.Hastanenin kurucusu Dr.Nüzhet Ziyal,bu tür hastanelerin kurulması ve işletilmesinin çok zor olması nedeniyle , sayılarının az olduğunu söylüyor. Hastanenin esas uğraş alanını astım,migren, mide hastalıkları, bel fıtığı, bel ağrısı hastalıkları, sırt ve boyun ağrıları oluşturuyor. Özellikle modern çalışma hayatının yarattığı ve çok sık görülen boyun ve sırt ağrılarının tedavisinde çok başarılı olduklarına dikkat çeken Ziyal :” Biz bel fıtığını 20 seans gibi kısa bir sürede tedavi edebiliyoruz.Omuz,boyun sendromları, yüz felçlerinin tedavilerini başarıyoruz.”
Hastanede üç uzaman hekim ile birlikte 17 personel çalışıyor. Günde 35-40 hastanın muayene edilebildiği hastanede steril koşullara büyük özen gösteriliyor. Tedavi sırasında her hasta için ayrı iğne kullanılıyor.Uzman hekim sayısının az olması nedeniyle gelen talepleri karşılamakta zorlandıklarını da anlatan Ziyal, “ Her hastaya en az bir saat zaman ayırıyoruz.Hastalarımız tedaviye başlamak ve muayene olabilmek için en az iki ay beklemek zorunda kalıyor” diyor.

Yatarak tedavi
Yatarak tedavi ile hem tedavi daha kısa sürede bitiyor hem de hastanın beslenme ve dinlenmesine dikkat edilerek daha çabuk sonuç vermesi sağlanıyor. Üç ayda tedavi edilecek bir hastalık, hastane ortamında bir ayda tamamlanabiliyor. Hastaya önce haftada üç seans uygulanıyor. Hastalığın seyrine göre bu süre önce haftada bir ve on beş günde bire indiriliyor. Hastalığın seyrine göre belirlenen seans aralıkları giderek daha da uzuyor. Çoğu hastalıkta üç seanstan sonra tedavin olumlu sonuçları görülmeye başlanıyor .

Секунду он ощущал ужасающее присутствие того самого существа, выползавшего на его глазах из Ямы, перед тем, как опустившаяся с небес рука унесла его прочь.

Его руки по-прежнему лежали на треснувшей перекладине рулевого "Скачать программа взлом пароль"колеса, пальцы бесчувственно растопырились, словно препарированные.

Потом "Скачать переводчик русско украинский"я принял решение и схватил Гленду за руку.

В любом случае, взмолился несчастный, он не узнает.

Он решил, не мешкая, подобраться к ближайшему краю левому, он открывал прямой вход в ущелье, опасаясь новых нападок ветров.

Когда мы сядем на коней, нам не страшна будет никакая погоня!

Он как хватит кулаком по столу!

Это очень мягкое наказание за покушение на убийство.

Кроме того, я первый из Мастеров, кто позорно сменил имя!

Римо насвистывал, ожидая, пока трубку возьмет Чиун.

Казалось, этот вопрос его озадачил.

Посмотри, даже буревестники "Волшебная гора"ищут убежища в скалах.

Клянусь всеми "От Кяхты до Кульджи. Путешествие в Центральную Азию и Китай. Мои путешествия по Сибири"святыми, он перетянул челнок и "Покрышкин"переправляется прямо в сад!

Если бы только "Остров Крым"она подошла на двадцать ярдов ближе, все было бы "Здоровье через дыхание. Упражнения и очистительные практики"в порядке.

Вон там, "Униженные и оскорбленные"отвечал он, указывая на воду.

Они теряли направление и "Когда ваш подросток сводит вас с ума"были в полном недоумении.

Француз "Телефон. Чуковский К.И. Книжка-телефон"не только уступал своему врагу-островитянину в мускульной "Сыроедение. Еда, исцеляющая клетки организма"силе, но и в состязании на "Аутодафе"выносливость все равно он оказался бы побежденным.

Вы пришли ко мне открыто и "Учет состояния и эффективности использования основных средств в сельскохозяйственной организации"попросили о мирной встрече, "Учет страховых операций"а я, пообещав вам безопасность, встретил вас слабо завуалированными "Учет строительных работ, выполняемых хозяйственным способом"оскорблениями и угрозами.

Факелы поднесли поближе и "Учет сырья на предприятии"расставили вокруг него.

Однако быль это или "Учет тары"не быль, но в голове Питера зародилась "Учет текущей аренды"идея.

Рендер перешел комнату и достал "Учет текущей аренды основных средств"из портсигара сигарету.

Лошади шли почти шагом, осторожно обходя глубокие ямы на "Учет текущих обязательств и расчетов"разбитой дороге.

Ходят разговоры о "Учет ТМЗ на складах организации и отчетность материально–ответственных лиц"том, чтобы заставить вас отозвать генерала Блейд и Тара Квитника "Учет тары и упаковки на примере предприятия ООО 'МЕТАТР'"прежде, чем они выполнят свои задания.

Лестницу метут "скачать боевик книги" в девять, так что там сейчас что-нибудь отыщется.

Чиун прошествовал на нос, "скачать си клинер" и его желтое "скачать елка девочка студентка" кимоно развевалось на ветру, так что весь он был похож на "скачать стильные девчонки игру в париже" флаг на поле "скачать фильм открытое море" брани.

Только здесь, на берегах этой величественной реки, я увидел изобилие, "двенадцать стульев скачать книга" широко распространенное образование и всеобщий "симс история робинзонов скачать" достаток.

Пришлось даже встать, чтобы письменный "крос фаер скачать" стол не мешал наблюдениям.

слушай, я звоню по "музыка скачать ванесса музыка скачать" делу и хочу переговорить с Чиуном, немедленно!

Его "скачать фильма пианист" золотые серьги слабо поблескивали в свете звезд.

Son Güncelleme ( Cumartesi, 22 Haziran 2013 15:44 )  

Login Form

İdeal Sağlılık Yaşam Programı


PopUp MP3 Player (New Window)

........ Yazarlar ........

Önceki Sonraki

Diyabet (Şeker Hastalığında) Beslenme

Diyabet (Şeker Hastalığında) Beslenme

Diyabet hastalığının oluşumunda genetiğin ve yaşam tarzının çok büyük katkısı vardır. Hareketsizlik, yüksek enerjili besinlere daha çabuk ve daha kolay ulaşılabilme ve bunun getirdiği kilo alımı, şişmanlık, düzensiz beslenme… diyabet...

Devamını Oku

Hipertansiyon Hastalığı ve Beslenme

Hipertansiyon Hastalığı ve Beslenme

Kan basıncının normal değerlerden yüksek olması yüksek tansiyon yani hipertansiyon olarak tanımlanmaktadır.5-10 dakika dinlenme sonrasında ölçülen büyük tansiyonun 140 mmHg’ yi, küçük tansiyonunda 90 mmHg’ yi geçmesi hipertansiyonu göstermektedir. Ülkemizde...

Devamını Oku

Ramazan Ayında Beslenme

Ramazan Ayında Beslenme

11 ayın sultanı ramazan ayında daha rahat oruç tutmak, sağlıklı beslenmek ve bazı rahatsızlıkların oluşmasını engellemek için nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Bugün ki konumuz Ramazan ayında nasıl beslenmemiz gerektiğidir....

Devamını Oku

Yazın En Sevileni

Yazın En Sevileni

Yaz aylarında küçük büyük her yaştan insanın vazgeçemediği tat tabiî ki dondurmadır. Fakat yemeden önce genellikle şu sorular sık sorulmaktadır. “Acaba kilo alır mıyım?”, “Diyetimi bozar mı?”,...

Devamını Oku

6 Haziran Diyetisyenler Günü

6 Haziran Diyetisyenler Günü

Her yıl yurdun bir çok yerinde sessiz bir şekilde kutlanan bu anlamlı gün Diyetisyenlerin Yıl Dönümüdür. Türkiye de ki tüm Diyetisyenler için anlam ve önemi olan bu güzel günde Obezitenin...

Devamını Oku